U Croatia osiguranju rastu plaće te isplate dodatnih stimulacija i nagrada

Događanja

Dodatkom je ugovoreno da će Croatia osiguranje nakon provedene revizije plaća ponuditi nove ugovore radnicima s najniže ugovorenim plaćama, kao i da će revidirati stimulativni dio plaće s ciljem dodatnog poticaja radnicima s odličnim učinkom.

null

Croatia osiguranje, kao lider na hrvatskom tržištu osiguranja koji posluje u sastavu Adris grupe, do 31. prosinca 2022. revidirat će plaće kako bi se uslijed porasta troškova života u inflacijskom okruženju očuvala realna vrijednost plaća u kompaniji. Dogovoreno je to dodatkom Kolektivnom ugovoru koji su danas potpisali Uprava Croatia osiguranja i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske.

Kolektivni ugovor koji radnicima u Croatia osiguranju jamči visoku razinu socijalnih i materijalnih prava potpisan je u lipnju 2021. na tri godine. Pregovori sa Sindikatom o sklapanju dodatka Kolektivnom ugovoru pokrenuti su s najavom novih neoporezivih stavki u paketu mjera Vlade RH već tijekom ovog ljeta, a uslijed promjene makroekonomskih uvjeta – dugotrajne inflacije i rasta BDP-a.

Dodatkom je ugovoreno da će Croatia osiguranje nakon provedene revizije plaća ponuditi nove ugovore radnicima s najniže ugovorenim plaćama, kao i da će revidirati stimulativni dio plaće s ciljem dodatnog poticaja radnicima s odličnim učinkom. Dogovorena je i dodatna isplata neoporezivih nagrada za radni učinak u neto iznosu od 1.000 kuna svim radnicima i to kroz jednokratnu isplatu u studenom ove godine. Pored toga, Croatia osiguranje će do kraja ove godine isplatiti dodatne nagrade za radni učinak radnicima koji su značajno doprinijeli uspješnom poslovanju.

"Iako je gospodarstvo opterećeno brojnim izazovima koji utječu na rast troškova poslovanja, želimo zaštititi naše zaposlenike od pada životnog standarda uslijed rasta cijena. Cilj nam je da im i u ovim izazovnim vremenima osiguramo sigurno i poticajno radno okruženje u kojem mogu razvijati svoje karijere”, ističe Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

Miroslav Hrašćanec, predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske izjavio je: “ I u ovim pregovorima pokazali smo visoku razinu socijalnog dijaloga i brige za dobrobit zaposlenih. Uz već ugovorena veća materijalna prava zaposlenika koja osigurava važeći Kolektivni ugovor, potpisanim Dodatkom dodatno se povećavaju primanja i nagrade.“

Uz ugovoreni novi rast plaća, Kolektivni ugovor koji je u primjeni do 30. lipnja 2024., radnicima jamči božićnice i regres u iznosima do 1.500 kuna, stimulacije za radne rezultate i nagrade za visoku učinkovitost.