Naši Scrum masteri sudjelovali na 4. Agile Coaching Retreatu u Osijeku

Događanja

Na ovom događaju, gdje Agile coachevi i Scrum masteri iz regije dijele vlastita iskustva i znanja, ove je godine sudjelovalo troje Scrum mastera iz Croatia osiguranja.

null

Četvrti Agile Coaching Retreat održan je u Osijeku, a trajao je od petka do nedjelje. Radi se o događaju namijenjenom Agile coachevima i Scrum masterima, na kojemu se okuplja zajednica kolega iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine, a pokrivaju se različite teme vezane uz Agile metodologiju vođenja projekata i softverskog razvoja.

Mi to od milja zovemo agilnim utočištem, opisuje Mario Zulić, jedan od Scrum mastera u Croatia osiguranju. Cilj nam je povezati ljude koji se bave istim poslom radi razmjene resursa, savjeta i iskustva, kroz formalni dio razgovora i vježbi, te neformalnog druženja i upoznavanja. Svi zajedno imamo priliku učiti od kolega, koji pričaju na primjerima vlastitih projekata.

Ove je godine na Agile Coaching Retreatu posebno zanimljiva tema bio tzv. scaling. Govorilo se o načinu širenja Agile i Scrum praksi kroz veću organizaciju, te načinima rada na istom proizvodu s više različitih timova, u slučajevima kada je jedan tim ovisan o drugom. Osim Marija Zulića, iz Croatia osiguranja su ove godine sudjelovale i Ana Bubrić te Nera Markulin, također Scrum masterice, a svi su se iz Osijeka vratili iznimno zadovoljni. 

To je jedna topla, pozitivna priča, a pogotovo je korisna za mlađe kolege i kolegice, koji na ovaj način mogu iz prve ruke čuti u čemu su uspijevali, a u čemu griješili njihovi iskusniji kolege. Svi zajedno iz toga možemo doći do novih uvida, ali i upoznati nove ljude i njihove načine rada, zaključuje Zulić.