Zvjezdana Polak — od mode do osiguranja

Ljudi

Zvjezdana Polak, Menadžerica poslovnih odnosa za male i srednje klijente u Croatia osiguranju, priča kako je nakon duge karijere u modnoj industriji počela raditi u osiguranju.

U životu se ne treba vraćati u prošlost, nego uvijek ići naprijed.

nullnull

Zvjezdani je crtanje oduvijek bilo puno draže od matematike, fizike i ostalih prirodnih znanosti. Ljubav prema modi otkrila je još u djetinjstvu. "Mislim da sam bila u osmom razredu, kad sam uz maminu mašinu krenula šivati vlastitu odjeću. Imala sam prijateljicu koja je živjela u istoj zgradi, i zajedno smo provodile vrijeme spajajući i prekrajajući različite materijale. Još uvijek se sjećam prve suknje koju sam sašila. Bilo nam je to jako zabavno, a i dobro nam je išlo."

Odlučila je upisati studij za dizajn u Italiji. Zbog ljubavi se kasnije vratila u Zagreb, ali se još godinama nastavila baviti modom. U potpuno neočekivanom obratu, može se reći da je upravo zbog mode započela svoj život u Croatiji.

Zbog jedne crvene torbice

Prije devet godina, u šetnji gradom je uočila prekrasnu crvenu torbicu u izlogu. Otprilike u isto vrijeme, dobila je priliku napraviti zaokret u svom profesionalnom životu. "Preko preporuke sam došla na razgovor za posao u Croatiji. Nakon što sam prihvatila, mislila sam da ću se ovdje kratko zadržati. Prijateljica mi je u šali rekla - hajde, odradi koji mjesec, taman da uštediš za tu torbicu. Tako sam došla… i ostala!"

“U mom je poslu najbitnije održavati dobre odnose, da klijenti znaju da se uvijek mogu javiti ako nešto trebaju. Prvi kontakt je uvijek najteži, no od tog trenutka uvijek radim na poboljšanju odnosa i izgradnji povjerenja.”

Danas radi kao menadžerica poslovnih odnosa za male i srednje klijente, u Sektoru za osiguranje malog i srednjeg poduzetništva. Na tu je poziciju došla početkom godine, nakon što je 8 godina radila u odjelu Život i zdravlje. Sjeća se i svog prvog radnog dana. “Bilo je to u uredu na Trgu bana Jelačića. Šefica me je provela kroz nekoliko soba da upoznam kolege. Kako sam prije toga bila u kreativnom poslu, sve mi se činilo kao ozbiljna promjena, jer je ovaj posao puno egzaktniji od onoga čime sam se bavila. No, ubrzo sam shvatila da mi to odgovara i jednostavno sam zavoljela to što radim.”

Voli uredsku atmosferu, ali i terenski posao

Iako može kombinirati, Zvjezdana ipak preferira rad iz ureda. “Volim biti u uredu jer me atmosfera ondje nekako više potiče na rad, a i lakše mi je organizirati vrijeme. Doma uvijek vidim stvari koje treba napraviti, počistiti i slično, što mi previše odvraća pažnju. Mislim da za rad od doma treba biti malo više “samotnjak”, što nisam. U uredu se isto tako uvijek mogu isključiti i otići negdje u miru odraditi što trebam.” No, na trenutnoj poziciji ima dosta i terenskog rada. Ta joj dinamika odgovara.